Új Gyermekjogi Követeket köszöntöttünk a táborunkban

Augusztus végén háromnapos gyermekjogi táborban vettek részt a Gyermekjogi követ program középiskolásai. Szeptembertől hat új fővel egészül ki az átalakuló csapat, így már tizenkét gyerekkel dolgozunk együtt. Hiszen semmit róluk nélkülük!
új gyermekjogi követekkel bővül a csapat

Hintalovon

2018.09.03.

Augusztus végén háromnapos gyermekjogi táborban vettek részt a Gyermekjogi követ program középiskolásai. A gyermekjogi követek az alapítvány fiatal önkéntesei, akik azért dolgoznak, hogy minél több kamasz ismerje meg a jogait. Szeptembertől hat új fővel egészül ki az átalakuló csapat, így már tizenkét gyerekkel dolgozunk együtt. Hiszen semmit róluk nélkülük!

A tábor során a gyerekek konkrét példákon keresztül ismerkedtek a jogaikkal, mi történik, ha a sok házi és különóra miatt nem marad szabadidő, ha valaki feltesz róluk egy félmeztelen képet a netre, elkapják füves cigit szívni, belenéznek az üzeneteikbe, vagy nem akadálymentesített a suli menzája. Vitáztak a büntetésekről, testi fenyítésről, gyakorlati példákon keresztül gondolták újra a jogok és kötelességek viszonyát, sokat beszélgettek arról, hogy érzik magukat gyerekként Magyarországon, min múlik, hogy milyen lehetőségeik vannak és lesznek a jövőben, és miben változtatnának a felnőttek gondolkodásán. 

Az új Gyerekjogi Követek ősszel kezdik a közös munkát, céljuk, hogy segítsék megérteni a kortársaiknak, a gyerekjogok róluk szólnak, az ő mindennapjaikról – nem pedig elvont jogszabályok, amik csak a törvényszegők esetében fontosak.

A gyerekek egy Instagram oldalt is indítottak, szeptembertől hetente találkoznak, közösen készülnek a kampányokra, szakmai eseményekre, médiaszereplésekre. 

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Vigyázz magadra!

Vigyázz magadra! – Miért és hogyan vonjuk be a gyerekeket az erőszak elleni védelembe?

Szeretnénk, hogy a gyerekek szólnának, ha bántják őket vagy másokat, lépjenek fel az erőszak ellen. De hogyan érjük ezt el? Ha kíváncsi vagy válaszainkra, válassz az alábbi adományösszegek közül, és töltsd le kiadványunkat!

Fesztiválszezon: Tanácsok szülőknek

Mire érdemes odafigyelnünk, ha bulizni indul a gyerekünk? Ha kíváncsi vagy leghasznosabb tippjeinkre, válassz az alábbi adományösszegek közül és töltsd le még ma kiadványunk!

Mit mondj ahelyett, hogy elveszem a telefonod!

Mit lehet tenni a kémkedés helyett, mi a jó megoldás ahhoz, hogy megtudjuk mit csinál a gyerek amikor online van? Tippek szülőknek.

Cikkajánló

×
×

Cart