14-17 éves vagy, és szeretnél kiállni a gyerekekért?

Gondolkoztál már azon, hogy milyen lehet Gyermekjogi követnek lenni? Most a gyermekjogok legfiatalabb képviselői árulják el, hogy miért lehet ez jó neked - és mit szeretnek Ők ebben a munkában.
Jelentkezz gyermekjogi követnek!

Hintalovon

2018.06.01.

Jelentkezz Gyermekjogi Követnek! Most a gyermekjogok legfiatalabb képviselői árulják el, hogy miért lesz ez jó neked. Tudj meg többet!

A program célja,

hogy a gyerekek véleményét jobban figyelembe vegyék Magyarországon. Szól a gyerekekhez, hogy megismerjék a jogaikat, és támogassa őket véleményük biztonságos kifejezésében. De szól a felnőttekhez is, hogy bevonják a gyerekeket az őket érintő kérdésekbe, odafigyeljenek a gyerekek nézőpontjára, és úgy tudjanak együttműködni velük, hogy az eredményes, biztonságos és etikus legyen. A program támogatja a gyerekek részvételével történő kutatásokat, projekteket, és bevonja a gyerekeket az alapítvány szakmai munkájába is – hiszen róluk gondolkodni csak velük érdemes.

Miért fontos?

Az ENSZ Gyermekjogi egyezménye szerint egy gyereknek joga van ahhoz, hogy minden őt érintő ügyben figyelembe vegyék a véleményét. A felnőtteknek pedig elég információt és lehetőséget kell biztosítaniuk ahhoz, hogy ezt kialakíthassák és kifejezhessék, akár egyénileg, akár közösen. A gyerekek bevonása erősíti a gyerekek önbizalmát, biztonságérzetét és felelősségvállalását, és segíti a demokratikus értékek kialakulását. Jobb döntésekhez vezet, mert a gyerekekkel közös gondolkozás hatékonyabb és fenntarthatóbb megoldásokat eredményez az őket érintő kérdésekben.

Mit teszünk?

A program 2017-ben indult, hogy – hazánkban az elsőként – a gyerekekkel közösen dolgozzunk a gyerekek jogainak képviseletén. Ekkor már egy éve dolgoztunk a Yelon programban résztvevő diákönkéntesekkel, de egyrészt szerettünk volna az alapítvány bővülő tevékenységeiben is helyet adni a gyerekek véleményének; másrészt célul tűztük ki, hogy mások is figyelembevegyék azt, ha gyerekekkel dolgoznak vagy hozzájuk szólnak.

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Szexting – Mit gondolj át mielőtt belemész ebbe a játékba?

Ha kíváncsi vagy mit is jelent a szexting és mit érdemes átgondolnod mielőtt belemész ebbe a játékba, akkor  töltsd le az erről szóló plakátunkat!

Nevelés vagy büntetés? – plakát

Mi a nevelés célja? Mi a különbség az egészséges fegyelmezés és a büntetés között? Tudd meg szülőknek készült plakátunkról!

Internetes házirend – Segítség szülőknek és gyerekeknek

Nem tudod hogyan szabályozd a netezést? Támogasd, vedd el, korlátozd? Ha bizonytalan, mennyit lés hogyan lehessen otthon netezni, ez a kidvány neked szól!

Cikkajánló

×
×

Cart