A gyerekek különleges jogai: te ismered őket?

Ha még nem vagy 18, gyereknek számítasz a törvény előtt: vannak különleges jogaid. Te tudod, mik ezek, és mit jelentenek?

Hintalovon

2017.11.21.

Ha még nem múltál el 18 éves, gyerek vagy. Gyerekként különleges jogaid is vannak, amelyeket az ENSZ Gyermekjogi egyezménye sorol fel. 

Elsősorban a szüleid felelőssége, hogy gondoskodjanak rólad, és segítsenek a jogaid érvényesülésében. Az államnak is mindent meg kell tennie ezért. Te is tehetsz a gyerekek jogaiért, már azzal is, hogy megismered és tiszteletben tartod őket.

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Nevelés vagy büntetés? – plakát

Mi a nevelés célja? Mi a különbség az egészséges fegyelmezés és a büntetés között? Tudd meg szülőknek készült plakátunkról!

Online konzultáció gyerekekkel

Milyen szempontokt érdemes figyelembevenni, ha egy gyerekekkel, virtuálisan, online tartunk megbeszélést? Ajánlás szakembereknek.

Ismerd meg a jogaidat! – Gyerekjogokról gyerekeknek

18 éven aluli vagy és mindig csak a kötelességeiddel jönnek? Ismerd meg a jogaidat is, ez a kiadványunk neked szól! A gyerekjog világnézet:)

Cikkajánló

×
×

Cart